Almas csokis Muffin
Ime az egyik gyors almas,fehejas,csokoldes muffin receptem:
Hozzavalok:
-3 egesz tojas
-15 dkg cukor ( ha gondolod helyetesitheted mezzel vagy barna cukorral estleg steviaval)
-30 dkg liszt
-1/2 csomag sutopor
-30 dkg reszelt alma ket (atlagos meretu es nem kell kicsavarni a levet)
- egy fel tabla csokolade ( tetszes szeritn)
- fahej
- egy csipet so
Elkeszites :
Eloszor habosra keverjuk a tojast es a cukrot,majd sorban adagoljuk a lisztet, sutoport, csipet sot, fahejat es az almakat.Mindezt alaposan osszekeverjuk.
Muffinsutobe papirkakat teszunk vagy ha eppen nincs otthon kivajazzuk , vagy megolajozzuk majd bele kanalazzuk a formakba es mindegyik kozepebe teszunk egy kis kocka csokoladet.
Mikor kesz fahejas porcukorral megszorjuk es hidegen talaljuk.
Ime :-)
Sajtos tejfolos pogacsa konnyeden
Hozzavalok :
-40 dkg liszt
-1 kk so
-7 dkg margarin
-350 gramm tejfol
-1 sutopor
-reszelt sajt 15 dkg( egy reszet beledolgozzuk a tesztaba, a masik reszevel megszorjuk)
Elkeszites :
A hozzavalokat osszedolgozzuk, kinyujtjuk, megformazzuk(kiszaggatjuk) , majd a reszelt sajttal megszorjuk es a tepsibe tesszuk oket es kb 25-30 perc alatt keszre sutjuk ( suto fugvenyeben).
Ime :-)
Zabpelyhes-almás süti Aliz konyhájábol
Hozzávalók:
500 g apró szemű zab(Lidlis) , 1,5 kg alma (golden) , 100 g olvasztott margarin, 100 g sótlan mandula , ízlés szerint őrölt fahéj, csipetnyi só, zsemlemorzsa és egy kis kanál olaj a tepsi hintéséhez, édesítőszer, vagy kevés nádcukor (kókusz virág cukor) vagy méz, édes alma esetén az egészhez elég 2 evőkanál, 2 marék mazsola és 2 marék datolyaszilva,pár kocka étcsokoládé.
Elkészítése:
Az almákat megmossuk és meg hámozzuk, majd aprító géppel, fel aprítjuk (lehet reszelni is) . Összekeverjük a zabpehellyel, mandulával és az olvasztott margarinnal, és az aszalmányokkal. A sóval és a fahéjjal ízesítjük.
A legegyszerűbb kézzel összegyúrni,majd veszünk egy tepsit , kikenjük és zsemlemorzsával hintjük. Ebbe tesszük a masszát, amit a kezünkkel egyenletesen szétnyomkodunk. A180 fokos elő melegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint felkockázzuk. Hűtőben sokáig szuperül eltartható.
Sajtos, baconos juh túrós muffin Aliz konyhájábol.
Hozzávalók / 12 dr
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
20 dkg sajt (reszelt, edamer és.. , juh túró)
10 dkg bacon (kockára vágott és serpenyőben élő pirított)
2 db tojás
2 dl tej
1 tk só
1tk cukor
1 csipet bors
szezám mag a tetejére
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük. A formákat kikenjük margarinnal, olajjal vagy papírt teszünk bele.
Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor, só, bors, reszelt sajtok, juh túró és az elő pirított, ki hűlt bacon.
Egy másik tálban a tojásokat elkeverjük a tejjel majd a két részt össze keverjük.
Majd a formákba 3/4-ig kanalazzuk bele a masszát.
Megsütjük. Tűpróbával(fogpiszkaló) ellenőrizzük.
Fontos :Hagyjuk a formában kihűlni.
sütési hőfok: 180°C
Sütési idő :25 perc, élő melegített sütőben.
Elkészítettem: többször
Egyszerű, gyors banános, kakaós, csokis muffin Aliz konyhájábol
HOZZÁVALÓK
2 db érett banán
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg cukor(ha érett a banán, lehet jóval kevesebb cukor)
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
0,8 dl olaj
vaj (a formához)
1 evő kanál holland kakaó por (lekvár, íz, dió,)
1 evő kanál kókusz
Egy fél tábla étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS
1.
A még hámozott érett banánokat összetörjük egy villával. Átszitáljuk egy tálba a lisztet és a sütőport, majd hozzá adjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaó port, a kókuszt, a tojást, az olajat és a banánt, majd alaposan össszedolgozzuk.
2.
Kivajazzuk a muffinsütőt, majd a mélyedésekbe halmozzuk a tésztamasszát. Mindegyik tetejére egy kocka étcsokoládét teszünk majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük,
Fontos: hogy a formában hagyjuk kihűlni.
Sajtos, baconos, mandulás süti Aliz konyhájábol.
Hozzávalók / 12 dr
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
20 dkg sajt (reszelt, edamer és.. , juh túró)
10 dkg bacon, több felé, például füstölt, paprikás, fűszeres, minél több íz annál nagyobb élvezet. (kockára vágott és serpenyőben élő pirított)
2 db tojás
2 dl tej
1 tk só
1tk cukor
1 csipet bors
Egy marék mandula (nem sózott, durvára fel aprítjuk )
szezám mag a tetejére
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük. A formákat kikenjük margarinnal, olajjal vagy papírt teszünk bele.
Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor, só, bors, reszelt sajtok, juh túró, aprított mandula és az elő pirított, ki hűlt bacon variáció.
Egy másik tálban a tojásokat elkeverjük a tejjel majd a két részt össze keverjük.
Majd a kiolajozott sütőbe öntsük bele a masszát és egyenletesre simítsuk el.
Megsütjük. Tűpróbával(fogpiszkaló) ellenőrizzük.
Fontos :Hagyjuk a tepsiben kihűlni.
sütési hőfok: 180°C
Sütési idő :30 perc, élő melegített sütőben.
Elkészítettem: többször
Almás süti 🥧 by Aliz
3 egész tojás
80 gram olvasztott vaj
180 ml tej
2 evő kanál kókusz
150 gr cukor, méz, eritrit ízlés szerint
3 alma puresitve vagy reszelve
mogyorovaj crancy ("Lidl")
300 gram liszt szitalva
1 sütőpor 5 gram
kiolajazott közepes méretű tepsi
35 perc 180 fokon
a tetejére fahéjas porcukor opcionális
Almás /Mákos /Kókuszos /Diós Paleo süti Aliz konyhájábol
A hozzávalók listája :
3 db közepes méretű alma a nagy lyukú reszelőn lereszelve
80 dkg eritrit, xilit vagy ha nem szeretnénk diétásan akkor barna cukor, vagy rendes fehér cukor
2, vagy 3 tk. fahéj vagy ízlés szerint, akár el is maradhat
20 dkg darált mák
10 dkg kókuszreszelék (a kisebb reszelék fajta)
4 db tojás
3 ek. kókuszolaj
sütőpor egy csomag
10 dkg dió vagy akár sótlan mandula össze törve a tetejére
1 db bio citrom reszelt héja
Az elkészítés módja : a tojásokat szét választjuk , majd a fehérjéket az eritrittel vagy cukorral kemény habbá verjük ;a tojássárgájákat a darált mákkal, kókuszolajjal, kókuszreszelékkel, sütőporral, citrom héjával és a lereszelt almával, fahéjjal össze keverjük és a keményre vert fehérjét óvatosan bele forgatjuk a tésztába;az így kapott tésztát bele öntjük az előkészített formába, s meg szórjuk a tetejét dióval.
*a sütő 180 Celsius fok, sütőpapír a tortasütő formába, 35 perc, vagy amíg szép barna kezd lenni a dió.
Almák sorakozó !
Hozzávalók
5 dr egész 🍏 alma, kimagozott és felszeletelt
4 egész házi tojás
1 csipet só
150 gr cukor (vagy ízlés szerint)
1 vanília rúd /esszencia
->mindezt habbá verjük
50 ml napraforgó olaj
150 gr Lidlis gyümölcsös joghurt, Peach and Passion fruitot használtam, de lehet ízlés szerint változtatni.
350 gr liszt
sütőpor
egy kanál kókuszreszelék
->mindezt összedolgozzuk
Egy 21x29 cm tepsi formát kivajazunk, lisztezzük,
a masszát beleöntjük és az alma szeleteket szépen sorban belehelyezzük.
Majd 180 ° fokos előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Fahéjas porcukorral meghintjük.
Zöldséges magvas lepény Aliz konyhájábol
Előtte
Hozzávalók :
Száraz :
1 darab Kapia paprika kockára vágva
5-6 szál petrezselyem apróra vágva
3-4 szál kapor apróra vágva
Egy kisebb káposzta negyede apróra vágva
4-5 darab közepes méretű burgonya lereszelve, egy kis darab belőle felkockázva
Egy közepes hagyma apróra vágva
250 gramm liszt
1 tasak sütőpor
Krumpli fűszer
Só, limeos bors, piros arany
5 mix mag keverék, a tetejére szórjuk
Natúr mandula felkockázva a tetejére morzsolva
Folyékony hozzávalók :
150 gram görög joghurt
2 darab házi tojás
150 gram házi tejföl
Két kiskanál kolbász zsír (kihagyhato)
Tökmagolaj, két kiskanál, és a tepsibe a sütő papírt is be spriceljuk vele.
Az egészet összedolgozzuk és mehet a sütőbe 25-30 percig, 180 fokon
A vége előtt pár perccel meg lehet szórni sajttal is.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése